Ny tidtabell från 2 november

Nyheten publicerades den 4 november, 2020

Från den 2 november gäller en ny tidtabell för lokaltrafiken.

Ändringar är endast gjorda på linje 3 där vi tidigarelagt fyra turer på morgonen. Med anledning av den pandemi som pågår så kan vi endast fylla bussarna till hälften och därför får vi inte med alla resenärer på turen som startar kl. 7.39 i Buddbyn. Genom ändringen hoppas vi på att få en bättre spridning på resandet.

Observera att ändringen påverkar möjligheten till övergång från linje 4 till linje 3. De resenärer som har rest med linje 4 som startar kl. 7.44 i Erikslund och bytt till linje 3 på Medborgarplatsen måste nu åka med linje 1 från hållplats Strömsegatan eller Svartbyvägen (ICA Supermarket) för att hinna byta till linje 3.

Vi har inga fler bussar att tillgå på lokaltrafiken på morgonen utan alla tillgängliga fordon är ute. Vi behöver därför hjälp av våra resenärer att ändra sitt resmönster och välja en annan tur om den man vanligtvis reser med är full.

Följande turer är för närvarande fulla varje morgon:

Linje 1, turen som startar kl. 7.34 i Gamla Sävast. Välj turen före eller efter, avgång var 20:e minut.

Linje 2, turen som startar kl. 7.13 i S Svartbyn. Välj turen före eller efter. Observera att vi den här tiden på morgonen har vi avgångar var 10:e minut.

Linje 3, turen som startar kl. 7.39 i Buddbyn. Ni som kan, välj den nya turen som startar kl. 7.53.

Övriga tider på dygnet och speciellt dagtid, kvällar och helger har vi inga problem med trängsel ombord utan du som resenär har goda möjligheter att hålla avstånd.

Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för den situation vi befinner oss i och hjälper oss att sprida resandet!