På denna sida hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi brukar få. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du maila din fråga till info@citybussboden.se
Vem är ansvarig för busstrafiken i kommunen?

Samhällsbyggnadsförvaltningen Bodens kommun ansvarar för tätortstrafiken i kommunen. Länstrafiken i Norrbotten ansvarar för de lokala busslinjerna på landsbygden och för stomlinjerna inom Norrbottens län.

Får jag ha pälsdjur med mig i bussen?

Du får ha pälsdjur med dig i bussen under förutsättning att ingen allergiker finns med. Rådgör med chauffören. Om det finns någon i bussen som är allergisk mot pälsdjur har de företräde mot din hund. Ledarhundar kan inte nekas.

Alla djur ska hållas kopplade eller förvaras i avsedd väska/bur. Katt för endast transporteras i väska/bur. Djuret ska placeras på golvet. Mindre djur kan hållas i knä men får inte placeras på sätet.

Var vänder man sig om man har synpunkter eller önskemål om lokaltrafiken?

Har du förslag om hur lokaltrafiken kan utvecklas eller frågor om utbudet kan du kontakta Boden Kommun på 0921-62000, tekniska@boden.se 

Hur bestäms det var bussarna skall gå?

Det är Bodens Kommun som beslutat om bussarnas linjesträckning, den grundar sig på att skapa en så rak och snabb bussförbindelse genom så många bostadsområden och målpunkter som möjligt. 

Vem beslutar om när bussarna skall gå?

På länstrafikens linjer är det Länstrafiken som beslutar. På lokaltrafiken är det Samhällsbyggnadsförvaltningen som gör tidtabeller i samråd med Boden Citybuss.

Vilka regler gäller ombord på bussen?

Samhällsbyggnadsförvaltningen och Boden Citybuss har tillsammans tagit fram regler som gäller ombord på bussen, folder hittar du enligt länk nedan:

Ombord på bussen tigrinja              Ombord på bussen svenska

Ombord på bussen dari                      Ombord på bussen arabiska

Ombord på bussen – somaliska 

 

 

 

 

Hur vet jag varifrån bussarna går?

På sidan för linjesträckning kan du se varifrån bussarna går. Du kan även kika på linjenätskartan här.

Jag har glömt mina handskar kvar på bussen. Vad gör jag?
Har du glömt något på bussen ta kontakt med oss via webbsidan eller ring 0921-500 10, vardagar 8.15 – 15.00.
Går det att åka buss om man har rörelsesvårigheter?
Alla tätortsbussar i Boden är lågentrébussar. Det innebär att de har en låg ingångshöjd och de kan även niga. Den bakre ingången på bussarna är dessutom utrustad med en utfällbar ramp vilket gör det lätt för den som sitter i rullstol eller går med rollator att ta sig på och av bussen. Inne i bussarna finns särskilda rullstolsplatser.
Hur kan jag få rätt på om det är trafikstörningar?

Om trafikstörningar uppstår kommer det att anslås via ”Bodenappen” så snart som möjligt, alternativet är att man ringer till  Citybuss på telefon nummer:0921-50010 för att få information.

Varför kan bussen vara sen?

Ibland kan Bussen av olika anledningar vara sen, de vanligaste orsakerna till detta är: Tekniskt fel på bussen , Dåligt väglag (halka) alternativt vägarbeten. Tänk på att tiden i tidtabellen är den tidigaste tiden bussen passerar hållplatsen.

Vilka dagar trafikerar lokaltrafiken?

Bodens lokaltrafik trafikerar helgfri Måndag till Lördag med undantag för påskafton, midsommarafton, jul- och nyårsafton som inte trafikeras.

Var hittar jag busstidtabeller?

Tidtabeller för lokaltrafiken finns i Bodenappen. Du kan även ladda hem tidtabellerna på Boden Citybuss webbplats och Länstrafiken i Norrbottens App. Ladda gärna ner appen ”Mobitime” där du på ett enkelt sätt kan hitta tidtabellerna. Behöver du en utskriven tidtabell kan du kontakta medborgarservice i stadshuset.

Kan jag betala med kontanter på bussen?

Nej, det kan man inte! Från den 1/7 2020 är bussarna i boden ”kontantfria”, beslutet är taget utav Kommunfullmäktige i Boden!