Om oss

En del av Norrbottens busstrafik

Boden Citybuss, är en lokal aktör som ingår i Norrbottens Busstrafik AB. Bolaget ägs av Alviks Trafik AB, Nordbergs Buss & Resetjänst AB och Centrala Buss i Norrbotten AB. Citybuss huvudsakliga uppgift är att trafikera tätortstrafiken i Boden.

Övriga depåer i Norrbottens Busstrafik AB är – BD Buss, Laponiatrafik.

Tillgänglighet

Citybuss strävar kontinuerligt efter att hela tiden utveckla trafiken så att bussarna går från de platser resenärerna vill åka och till de slutdestinationer som efterfrågas.

Enkelhet

Vår målsättning är att ingen skall ta ett alternativt transportsätt med anledningen att det verkar för komplicerat att ta bussen.

Säkerhet

Statistiskt sker det väldigt få olyckor där resenärer inne i bussen skadas. Våra professionella förare tillsammans med nya och välutvecklade fordon gör att Citybuss är ett trafiksäkert val. Bussarnas bromsar kontrolleras 2 ggr per år, samtliga fordon är utrustade med alkolås och varje sittplats är utrustade med säkerhetsbälten.

Miljö

Inte nog med att fordonen körs på biogas som är fossilfritt och av främsta teknologin med minskade utsläpp som följd så kan bussen också minimera samhällets totala miljöpåverkan genom att ökat resande leder till minskade transporter med alternativa fordon.

Berätta vad du tycker.
HJÄLP OSS BLI ÄNNU BÄTTRE!